Politiek nieuws op het web

Zoeken


Eindhalte Nijmegen

Gepost op Monday, 16 February 2009 om 4:38 door in Uncategorized | No Comments »

Dit is een gastbijdrage van Güven Erkasla, een jonge Jonge Democraat uit Arnhem-Nijmegen.

nijmegenstop

De Arnhems-Nijmeegse afdeling van de Jonge Democraten willen, naast verschillende Gelderse D66-afdelingen waaronder D66 Nijmegen, dat Gemeente Nijmegen de intentie toont voor het aansluiten van Nijmegen op het NS-nachtnet.
Op dit moment zit Nijmegen vanaf oo:3o afgesloten van de buitenwereld. Vanaf dat tijdstip rijden er geen treinen en bussen in en om de stad. Dit komt erop neer dat het openbaar vervoer van en naar Nijmegen rond middernacht zo goed als plat ligt. Voor de tiende stad van Nederland is dit onacceptabel.
De grote steden in de Randstad als Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Leiden zijn eerder al aangesloten op het nachtnet van de Nederlandse Spoorwegen. Sinds vorig jaar zijn de Brabantse steden, met financiële steun van de vier grote gemeenten van Noord-Brabant, de Nederlandse Spoorwegen en Provincie Noord-Brabant, aangesloten op het nachtnet van de NS. Uit een recentelijke onderzoek van de Provincie Noord-Brabant blijkt dit een aantrekkelijk en succesvolle formule te zijn.
De Arnhems-Nijmeegse Jonge Democraten zijn van mening dat de aansluiting van Nijmegen op dit traject onmisbaar is. Naast het feit dat Nijmegen de tiende stad van Nederland is, is het ook van groot belang dat zowel de inwoners in de Regio Arnhem-Nijmegen als de bezoekers van stad Nijmegen niet beperkt mogen worden in een van hun belangrijke rechten: dat van vrij verkeer van personen.
Door de mogelijke aansluiting van Nijmegen op het nachtnet van de Nederlandse Spoorwegen zullen, naast de bereikbaarheid van Nijmegen, ook de culturele en economische ontwikkelingen bevorderd worden. Op cultureel vlak kan het een bijdrage leveren omdat de aantrekkingskracht van uitgangsgelegenheden, musea en culturele activiteiten in de stad verhoogd zal worden. Hierdoor zal het voor de ondernemers aantrekkelijk worden te investeren in culturele activiteiten en grootschalige evenementen voor grootschalijke publiek. Door de aansluiting op het nachtnet kan de stad ook meer bezoekers verwachten door ruimere reismogelijkheden met het OV.
Hierdoor kunnen wij verwachten dat de stad meer inkomsten kan verwerven en deze inkomsten kunnen weer geïnvesteerd worden in de projecten ten gunste van de burgers.
Een andere belangrijke reden voor het investeren in het NS-nachtnet is de niet-strategische ligging van Nijmegen. Doordat de stad Nijmegen een oosterlijke ligging heeft, wijfkt men grotendeels af naar grotere steden met ruimere mogelijkheden om te reizen. Dit is al een achterstand van de stad waar er aan gewerkt dient te worden. Elke kabinetspreiode hebben de bewindspersonen in het kabinet gekozen te investeren in Randstad-regio. Ook hierdoor kan de regio als Nijmegen niet concurreren met de andere grote steden waar er geïnvesteerd wordt in oplossingen.
Tevens heeft D66 Nijmegen schriftelijke vragen gesteld aan de wethouder van Mobiliteit. Nadat de wethouder terughoudend gereageerd heeft op de vragen, hebben de Nijmeegse raadsleden unaniem de wethouder opgeroepen aan de slag te gaan met dit onderwerp. De sociaal-liberale jongeren ondersteunen de Nijmeegse raadsleden en in het bijzonder de D66 Nijmegen als initiatiefnemer, en beloven werkt te maken van NS-nachtnet. Daarom zullen wij binnenkort van communicatie overgaan tot actie, uiteraard met gepaste middelen en methoden.

Lees verder op http://sargasso.nl/archief/2009/02/16/eindhalte-ni…

Tags:
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie:

Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



Laatste Reacties

P.Th. de Treek (We gaan weer stemmen):
TEGEN EU! Weg met die EU klojo’s! Ze...
Anne (Anja Hazekamp (PvdD): geen oneindige economische groei op eindige planeet):
Lijkt mij ook!
SchoolGuard Nederland (Geweld op school):
SchoolGuard Nederland Voor veiligheid op school
Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
FoXZuni (Nederland verliest zijn intolerantie):
vergeef mij de fouten beer moet...
Meer reacties...

 

Tips, ideeën, suggesties?
tips@stemblog.nl