Politiek nieuws op het web

Zoeken


Nederland verliest zijn intolerantie

Gepost op Sunday, 8 May 2005 om 11:24 door in Justitie | 8 Comments »

chris crainNederland verliest in een rap tempo zijn imago als het land van tolerantie. Een x aantal gebeurtenissen hebben hier aan bijgedragen. De opkomst van én de moord op Pim Fortuyn, de moord op Theo van Gogh en de daarop volgende aanslagen op moskeën, het asielbeleid van Verdonk en zelfs onze Geert Wilders trekt kijkcijfers in het buitenland. Het gevolg is een verrechtsing en verharding van de maatschappij, met name tegen moslims. Maar (helaas) kennelijk ook tegen homo’s. Op Koninginnedag werd een bekende Amerikaanse homoactivist in Amsterdam zonder reden ernstig mishandeld.

Chris Crain liep ‘s ochtends door de stad toen hij werd bespuugd door twee jongens. Toen hij naar het waarom vroeg, kreeg hij te horen dat ze ‘fucking fags’ waren. Enkele ogenblikken later kwamen er nog vijf andere jongens bij die de Amerikaan begonnen af te tuigen. Niemand van de tientallen omstanders greep in. Crain is hoofdredacteur van de Washington Blade, een invloedrijk Amerikaans homoblad. De journalist verbaasde zich er vooral over dat dit hem juist in de “homovriendelijkste stad ter wereld moest overkomen”. Het slechte is dat het eerste wat in mij opkwam was de vraag; waren het Marokkanen? Of ben ik nu door me dit af te vragen te rechts en werk ik indirect mee aan de teloorgang van Nederland als tolerant land? Helaas kreeg ik een bevestigend antwoord op mijn vermoeden toen ik op de site van de Washington Blade het stuk van crain las. Het waren Marokkanen…

Gerelateerde artikelen

8 Reacties op “Nederland verliest zijn intolerantie”

  • Mr. Speaker schrijft,

    Altijd weer die Marokkanen, vind je het gek dat de meeste Nederlanders een bloedhekel aan deze mensen beginnen te krijgen?

    Ik geloof dat Nederlanders nog steeds heel tolerant zijn, het zijn echter de allochtonen die totaal NIET tolerant zijn (onderdeel van NIET geintergreerd zijn).

    Wat mij mateloos irriteert is dat de Maro’s niet alleen binnen Nederland problemen geven, maar zij zorgen er ook voor dat Nederland een slecht imago krijgt in het buitenland.

    Dat er steeds minder acceptatie is voor Marokkanen hebben ze toch vooral aan zichzelf te danken.

  • PeterR schrijft,

    We mogen niet stigmatiseren, maar ik weet niet meer wat de verhouding is tussen goede Marokkanen en slechte. Volgens mij zijn de slechte in de meerderheid, kijk maar naar de criminaliteitscijfers.

  • Mohammed schrijft,

    Dit is totaal niet waar. Het blijft een kleine groep rotte appels. Maar deze rotte appels zijn ontstaan omdat jullie nederlanders ons niet willen accepteren. Eigen schuld.

  • PeterR schrijft,

    Mo, wij Nederlanders hadden jullie geaccepteerd. Echter door jullie eigen schuld is deze acceptatie verspeeld.

  • Femke schrijft,

    Wij van GroenLinks zijn het met Mohammed eens.

  • barry schrijft,

    ook ik vind dat nederland te ver gaat met marrokanen we zyn veels te tollerant ik sluit me volledig by t rechtse blok aan aanpassen .opsluiten enof oprotten met die gasten!

  • Sehtan schrijft,

    Je noemt een aantal gebeurtenissen/personen die op een negatieve wijze invloed hebben op de tolerantie in Nederland. Kun je me a.u.b. bronnen verwijzen die dat bewijzen, of is het gewoon een aanname? Mail me a.u.b.

    mvg.

    Sehtan

  • FoXZuni schrijft,

    vergeef mij de fouten beer moet beter zijn en en de zin over de regering op het laatst moet zijn dat de regering daar dus geennnn jaren over moet soebatten en altijd met drogredenen komt om te verklaren waarom er nog steeds geen oplossing is …en ik zeg niet dat het allemaal makkelijk is maar het is te triest voor woorden…dat eigen mensen vertrekken naar het buitenland om de buitenlandse criminaliteit die hier in nederland tiert te ontwijken…
    Er zijn veel teveel organisaties en mensen mee bezig die zogenaamd de goeie oplossing weten…de enige oplossing is toch naar de ouders gaan ze op hun rechten hier in nederland wijzen, ze op hun plichten wijzen…cultuur kan je in je eigen huis toepassen, nederlandse cultuur is buiten ook en daar hebben ze zich zeker aan te passen wat betekend dat ouders de eindverantwoording dragen voor wat hun kinderen buiten uitvreten…en dat geldt voor zowel nederlandse als buitenlandse mensen…en als nederland zijn imago weer terug wil krijgen bij zijn eigen volk en in het buitenland zal het daar eens hard aan de slag moeten gaan en ophouden met amerikaanse spelletjes hier naar toe te halen…wij zijn amerika niet wij zullen nooit amerika kunnen worden, het is een cultuur die daar hoort maar die door de regering of eigenlijk onze ministerpresident:P hierheen wordt gehaald, een sprookjeswereld waarin hij zijn tanden heeft gezet en eigenlijk een kleinjongetjesdroom is ondertussen vervalt nederland en die kant zien ze nog steeds niet , niet te begrijpen…ze doen ook hele goeie dingen want het is geen makkelijke taak om minister te zijn maar hij loopt met een dikke roze bril op en zijn medemakkers ook en het wordt dat ze die eens afzetten en werkelijk kijken wat er gebeurt en aan de hand is in nederland, waar banken de mensen het geld uit de zakken trekt, waar de belasting de mensen het geld uit de zakken trekt en met de drogredenen eigen schuld ligt alleen aan jezelf …kan wel voor een minderheid zo zijn voor een meerderheid nog altijd niet ….wil Nederland weer gezond worden zal Nederland eindelijk de verantwoording moeten nemen om er op een gezonde manier wat aan te gaan doen en de witteboordcriminaliteit uit gaan bannen…damned ik lijk wel een journalist:))) ik hoop dat ik deze mening heb mogen neerzetten…ik zet tussen haakjes in dus heellllll duidelijk het is mijn mening en ik zeg niet dat het voor iedereen zo geldt en dat iedereen zo denkt en voelt…free country free mind…dat is nog altijd het mooie in Nederland dat we niet moeten vergooien…naast negatieven punten zijn altijd nog positieven…en ik hoop dat nederland zijn balans gaat terugvinden…maar de eerste stap zal van bovenaf moeten komen denk ik …greetz FoXie

  • Geef een reactie:

    Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
    URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



    Laatste Reacties

    P.Th. de Treek (We gaan weer stemmen):
    TEGEN EU! Weg met die EU klojo’s! Ze...
    Anne (Anja Hazekamp (PvdD): geen oneindige economische groei op eindige planeet):
    Lijkt mij ook!
    SchoolGuard Nederland (Geweld op school):
    SchoolGuard Nederland Voor veiligheid op school
    Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
    Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
    Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
    Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
    FoXZuni (Nederland verliest zijn intolerantie):
    vergeef mij de fouten beer moet...
    Meer reacties...

     

    Tips, ideeën, suggesties?
    tips@stemblog.nl