Politiek nieuws op het web

Zoeken


Fascisten? Makke Schapen!

Gepost op Friday, 23 January 2009 om 5:30 door in Uncategorized | No Comments »

Deze week verscheen er een paginagrote advertentie van aspirant omroep Powned TV in de TMG-kanalen Spits! en Telegraaf waarin de omroep LLiNK er weer van langs kreeg. Bram Vollaers, hoofd Radio bij LLiNK reageert hieronder op de kritiek. Omdat een kleine omroep geen geld heeft voor dergelijke grote advertentiecampagnes helpt Sargasso graag in het faliciliteren van de polemiek. Deze brief is tegelijkertijd ook geplaatst bij Geencommentaar.

Na onze vorige brief gelezen te hebben dacht Dominique Weesie dat wij PowNed aanhangers fascisten vinden. Dat ligt net even anders…

Zou het Dominique Weesie’s calvinistische inborst zijn, resultaat van zijn jeugd in het streng christelijke Krimpen aan de IJssel, dat hij onze Floor haar salaris zo misgunt? Of zou hij, als notoir ontkenner van de klimaatproblematiek, echt weigeren te geloven in het nut van CO2 compensatie? Het is hoe dan ook opmerkelijk dat GeenStijl wederom de moeite nam om LLiNK en Floortje een sneer te geven. Deze keer zelfs in een, voor een prikkie verkregen, paginagrote advertentie in twee ‘bevriende’ dagbladen. Want de Telegraaf kiest… de Telegraaf!

LLiNK is voor Weesie en zijn Telegraafvrinden de ultieme exponent van het verderfelijke Hilversum. Dat komt niet slecht uit, want LLiNK is tegelijkertijd de grote concurrent van Powned als het om een plekje in het publieke bestel gaat. Als we omroepbaas Henk Hagoort moeten geloven, is het bij de publieken namelijk ‘een beetje druk’. Hilversum is te klein voor Powned en LLiNK samen. Waarschijnlijk is Weesie, juist om die reden druk bezig met het verkennen van zijn gedroomde nieuwe thuishaven. En daar ontmoet hij, zo wordt steeds duidelijker, onverwachte vrienden. Zo mocht hij al aanschuiven bij Pauw, Witteman, en van Nieuwkerk en gooide hij het op een akkoordje met Giel Beelen. De VARA coryfeeën, die op GeenStijl vroeger toch golden als inhalige hogepriesters van de linkse kerk, hebben sindsdien niets meer te vrezen van Weesie.

Een keer slechts, kreeg Weesie tijdens zijn Hilversumse verkenningen last van brandend maagzuur in de onderbuik. Hij won het TV moment van het jaar niet en deed, zoals hij dat zelf graag noemt, ‘huilie’ op zijn roze spreekbuis. Kop op Dominique! Zo gaat dat nu eenmaal in de achterkamertjes van Hilversum. Daarom zit LLiNK ook in Rotterdam. En bovendien, je hebt er toch prachtige gratis reclame voor terug gekregen bij Giel in de ochtend?

Begrijp ons goed, we hebben niets tegen websites als GeenStijl. Het roze cynisme is soms terecht en vaak amusant. W.F. Hermans heeft ons bovendien geleerd dat we af en toe wantrouwend moeten zijn ten aanzien van idealen. Een horzel, een luis in de pels… U kent het wel. Maar sinds Weesie in bed stapte met zijn oude vrienden van de Telegraaf is hij verworden tot een mak schaap. “Je kunt ons vergelijken met een traditionele uitgever”, stelde Weesie in een interview met Emerce. In het zelfde interview zegt hij zelfs: “We beginnen langzamerhand steeds meer op een reclamebureau te lijken. Het is zeer arbeidsintensief, maar wel verdomde leuk!”

Verdomde leuk. Voor zijn bankrekening wellicht. Maar ook voor de publieke omroep? Zitten wij te wachten op een omroep die vooral goed is in commercieel denken? Een vehikel van de Telegraaf, vooral ‘geschikt’ bevonden door de (toch ook van uw belastingcenten betaalde) wervers van defensie? Een omroep die het al eens probeerde bij Veronica, en daar met het ‘GeenStijl Jaaroverzicht’ slechts 57.000 kijkers trok? Een omroepdirecteur die ‘brand experience’ en ‘merkbeleving’ eerder “fantastische televisie” noemde?

Wij niet. Wij prediken liever optimisme. Wij vertellen dat het niet vervelend hoeft te zijn om je best te doen voor een betere wereld. Dat je voor je idealisme geen opgeheven vingertje nodig hebt. Dat je best in een vliegtuig mag stappen als je op vakantie wilt. Dat je die vliegreizen kan compenseren. Dat cynisme ophoudt waar idealen beginnen.

Bram Vollaers, hoofd radio

Lees verder op http://sargasso.nl/archief/2009/01/23/fascisten-ma…

Tags: ,
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie:

Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



Laatste Reacties

P.Th. de Treek (We gaan weer stemmen):
TEGEN EU! Weg met die EU klojo’s! Ze...
Anne (Anja Hazekamp (PvdD): geen oneindige economische groei op eindige planeet):
Lijkt mij ook!
SchoolGuard Nederland (Geweld op school):
SchoolGuard Nederland Voor veiligheid op school
Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
FoXZuni (Nederland verliest zijn intolerantie):
vergeef mij de fouten beer moet...
Meer reacties...

 

Tips, ideeën, suggesties?
tips@stemblog.nl