Politiek nieuws op het web

Zoeken


ChristenUnie sluit zich aan bij Britse conservatieven

Gepost op Monday, 22 June 2009 om 4:41 door in Uncategorized | No Comments »

Na hun eclatante overwinning bij de Europese verkiezingen zullen de buikspreekpoppen van Geert Wilders zichzelf monddood maken door niet toe te treden tot een fractie in het Europees Parlement. Het Europa-bashen van de PVV zal zich in Brussel en Straatsburg derhalve beperken tot wat gemopper in restaurant Le Mouton Noir Blanc aan een tafeltje samen met racisten, holocaustontkenners en antiziganisten die vanuit de krochten van Europa zijn verkozen tot Europees volksvertegenwoordiger.

eurolulHoe anders pakken de zogenaamd ‘eurorealisten‘ van de ChristenUnie het in Brussel aan! Deze streng gelovige Europa-klodderaars maken vandaag bekend dat ze zich zullen aansluiten bij de European Conservatives and Reformists (ECR): de fractie waarin ook de Britse conservatieven zitten. Samen met de Tsjechische ODS, de Hongaarse MDF, de Letse TB/LNNK, de Litouwse LLRA, de Poolse PiS, een lid van de Finse Keskusta en de Belgische Lijst Dedecker gaat de Christenunie via de ECR fractie een anti-Europa geluid laten horen in het Europees Parlement. Wie immers europese wetgeving ziet als het met blauwe verf besmeuren van molentjes en mensen kan niet anders zijn dan anti-europees. De fractie telt vooralsnog 56 leden en belooft daarmee in omvang de vierde fractie te worden in het Europees Parlement, geen kattepis meneer de voorzitter.

De Europese samenwerking tussen de ChristenUnie en de SGP eindigde hiermee overigens omdat de SGP met haar discriminerende vrouwenstandpunt niet welkom is bij de ECR. De Britse conservatieven eisen dat de SGP haar standpunt over vrouwen moderniseert, de SGP stelt daarentegen dat énkel zijzelf gaan over hun eigen vrouwen.

De Christenunie wilde niet onder de vleugels van de christen-democratische EVP fractie want die zou volgens de CU een ‘federale superstaat’ nastreven. Het anti-europese sentiment bleek vervolgens echter sterker dan de christelijke fundamenten toen men koos voor een samenwerking met partijen die toch vooral geloven in de vrije-markt in plaats van barmhartigheid voor de zwakkeren in de samenleving. Maar ondanks deze ideologische flipflop kan de CU qua Europa standpunt geen onduidelijkheid worden verweten, we gaan ongetwijfeld nog veel van ze horen via ECR fractie.

Lees verder op http://sargasso.nl/archief/2009/06/22/christenunie…

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie:

Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



Laatste Reacties

P.Th. de Treek (We gaan weer stemmen):
TEGEN EU! Weg met die EU klojo’s! Ze...
Anne (Anja Hazekamp (PvdD): geen oneindige economische groei op eindige planeet):
Lijkt mij ook!
SchoolGuard Nederland (Geweld op school):
SchoolGuard Nederland Voor veiligheid op school
Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
FoXZuni (Nederland verliest zijn intolerantie):
vergeef mij de fouten beer moet...
Meer reacties...

 

Tips, ideeën, suggesties?
tips@stemblog.nl