Politiek nieuws op het web

Zoeken


Quotes du Jour | Kämpfen

Gepost op Tuesday, 16 June 2009 om 1:00 door in Uncategorized | No Comments »

Quote du Jour“Niemand durft vergelijkingen met het verleden te maken. Terwijl het Wilders zelf was die daar ooit mee is begonnen, door de Koran met Mein Kampf te vergelijken”. (Volkskrant)

Alexander Pechtold heeft het hoge woord er nu bijna uit. Dat Wilders niet deugt dat weten we hier in Nederland natuurlijk al langer en hij wordt dan ook nauwlettend in de gaten gehouden. Maar in het buitenland voelt de omstreden politicus zich vrijer en onbespied. En zo leek het Gekke Geert wel geinig om één dag na het 80ste geboortejaar van Anne Frank op de Deense tv te reppen over deportatie van de Europese joden moslims. Uiteraard enkel deportatie van moslims die niet willen deugen, maar dat zijn er nogal veel: “tientallen miljoenen” als we de geblondeerde kemphaan mogen geloven. PvdA-minister Eberhard van der Laan stelt dat Wilders “of niet kan rekenen, of het gaat hem niet om het oplossen van echte problemen, maar om de angst voor de islam”. Wilders kan natuurlijk best wel rekenen, alleen Wilders wil niet rekenen, Wilders wil kämpfen ..en kämpfen zullen we!

Wie de bovenstaande Waan van de Dag wil ontstijgen leest het interview met opiniemaker Ian Buruma over vrijheid, eigenheid en extreem-rechts. Buruma ziet in angstzaaiers als Wilders een groter gevaar voor het Westen dan het islamisme. De democratie wordt van binnenuit bedreigd door de angst dat democratie niet werkt. Steeds meer populistische leiders beloven schoon schip te maken en beloven ons een maatschappij waar iedereen dezelfde huidskleur heeft, dezelfde ideeën en cultuur deelt, die eenduidig is en puur. Dat spreekt velen aan in tijden van grote angst, aldus Buruma.

Maar moeten we daarom zielig wegkruipen in een hoekje? Neen, Buruma stelt dat we moeten strijden voor onze Westerse vrijheid en dat Wilders consequent gecorrigeerd wordt op zijn haatzaaierij.

“Ik vind het belangrijker dat de publieke opinie en politiek heel fel blijven reageren. Je moet erover blijven debatteren en marchanderen. De sociale regels en de praktijk moet overtredingen sanctioneren. Kwetsende stereotypen, of uitspraken die expres grievend en beledigend zijn bedoeld, passen niet in een geciviliseerde samenleving.” (DeStandaard)

Of zoals de historicus Maarten van Rossem -die tevergeefs benaderd werd voor het PvdA eurolijstrekkerschap gisteren zei (parafrase): “ik had graag de paranoïde leugens van Wilders aangepakt”.

Kämpfen, dat zullen we!

Lees verder op http://sargasso.nl/archief/2009/06/16/quote-du-jou…

Tags: , ,
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie:

Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



Laatste Reacties

P.Th. de Treek (We gaan weer stemmen):
TEGEN EU! Weg met die EU klojo’s! Ze...
Anne (Anja Hazekamp (PvdD): geen oneindige economische groei op eindige planeet):
Lijkt mij ook!
SchoolGuard Nederland (Geweld op school):
SchoolGuard Nederland Voor veiligheid op school
Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
FoXZuni (Nederland verliest zijn intolerantie):
vergeef mij de fouten beer moet...
Meer reacties...

 

Tips, ideeën, suggesties?
tips@stemblog.nl