Politiek nieuws op het web

Zoeken


Openbaar Ministerie discrimineert!

Gepost op Monday, 9 May 2005 om 23:09 door in Binnenlandse Zaken | 1 Comment »

brank moskeeDe 20 jarige Peter G. is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf waar waarvan één jaar voorwaardelijk voor zijn aandeel om de moskee in Venray in brand te willen steken. De rechtbank vindt dat niet bewezen kan worden dat G. daadwerkelijk een poging heeft ondernomen om de moskee op 11 november in brand te steken. Wel is er sprake van het treffen van voorbereidingshandelingen. Nog geen maand geleden werd de jonge terrorist in spé Samir Azzouz voor dezelfde aantijgingen vrijgesproken. Ondanks Samir’s complete aanslagscenario’s en wapens in huis heeft het Openbaar Ministerie (OM) hem laten gaan. Daarnaast is het OM goed op weg om de rest van de Hofstadgroep ook op vrije voeten te stellen. Is het OM soms aan het discrimineren, positief discrimeren wel te verstaan?

De rechtbank rekent het Peter G. ook zwaar aan dat hij een negatieve bijdrage heeft willen leveren aan de gevoelens van angst en onrust die vorig jaar november ontstonden na de moord op Theo van Gogh. De mensen die de angst en onrust in de maatschappij helpen te veroorzaken gaan vrijuit en iemand die hierop reageert (weliswaar op de verkeerde manier) verdwijnt direct voor twee jaar achter slot en grendel. In mijn ogen is zijn (emotionele) reactie op de onrust in het land juist eerder een reden om hem deels ontoerekenings vatbaar te verklaren en de straf te verlichten. Misschien had Peter G. zich na zijn arrestatie snel moeten bekeren tot de islam, dan was hij vast ook vrijgesproken…

Gerelateerde artikelen

1 Reactie op “Openbaar Ministerie discrimineert!”

 • Pepernoot schrijft,

  Pamela Hemelrijk heeft hier een goede column over geschreven: AUTOCHTOON MAG GEEN AANSLAGEN VOORBEREIDEN, ALLOCHTOON WEL.

  Zie link

 • Geef een reactie:

  Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
  URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.  Laatste Reacties

  P.Th. de Treek (We gaan weer stemmen):
  TEGEN EU! Weg met die EU klojo’s! Ze...
  Anne (Anja Hazekamp (PvdD): geen oneindige economische groei op eindige planeet):
  Lijkt mij ook!
  SchoolGuard Nederland (Geweld op school):
  SchoolGuard Nederland Voor veiligheid op school
  Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
  Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
  Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
  Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
  FoXZuni (Nederland verliest zijn intolerantie):
  vergeef mij de fouten beer moet...
  Meer reacties...

   

  Tips, ideeën, suggesties?
  tips@stemblog.nl