Politiek nieuws op het web

Zoeken


Van Aartsen zet kiezer voor het blok

Gepost op Tuesday, 3 May 2005 om 0:28 door in Bestuurlijke Vernieuwing | 4 Comments »

jozias van aartsenVolgens Jozias van Aartsen, fractievoorzitter van de VVD, moeten de burgers bij de volgende verkiezingen de keuze hebben tussen twee kandidaten voor het premierschap. Een ‘rechtse’ en ‘linkse’ kandidaat-premier moeten het voor de burger makkelijker maken om te kiezen, denkt van Aartsen. Hetgeen wat van Aartsen echter zal creeren is een Amerikaans twee partijen stelsel waarbij de burgers worden gedwongen een keuze te maken tussen rechts en links. De burger wordt op deze manier voor het blok gezet om een blok te kiezen.

Van Aartsen wil graag dat de ‘rechtse’ kandidaat-premier voortkomt uit de huidige regeringscoalitie van CDA, VVD en D66. De andere kandidaat-premier zou uit het kamp van de ‘linkse’ oppositie moeten komen. Maar wat betekent dit voor de overige partijen? Zullen partijen als de SGP, ChristenUnie en groep Wilders nu automatisch buiten spel komen te staan? En waaruit bestaat het linkse blok precies? Bos heeft net aangegeven nog niet zo zeker te zijn van een samenwerking met de SP en Groen Links. En waar staat onze crime fighter Peter R. de Vries met zijn PRDV in dit verhaal. Immers, zijn partij is noch rechts noch links. Volgens mij voorziet van Aartsen een verlies voor zijn coalitie tijdens de volgende verkiezingen en is hij gewoon naarstig op zoek naar een manier om toch in het zadel te kunnen blijven zitten.

Gerelateerde artikelen

4 Reacties op “Van Aartsen zet kiezer voor het blok”

  • EriC schrijft,

    Typisch weer zo’n zinloze proefballon. Ik betwijfel ook of van Aartsen hier zijn voordeel mee behaald. De meeste Nederlanders zijn al uitgekeken op de huidige politieke partijen, en op deze manier blijft er nog minder te kiezen over. Aangezien de linkse kant van Nederland bestaat uit trouwe stemslaven vrees ik dat in deze constructie de linkse kandidaat meer kans heeft.

  • Egbert schrijft,

    Misschien dat er nu eindelijk eens een volledig links cabinet komt! Ben helemaal voor deze constructie.

  • Wim schrijft,

    Egbert als er ooit een volledig links cabinet komt ga ik zo snel mogelijk emigreren. Jullie linkse rakkers hebben totaal geen idee wat er met Nederland gebeurt als PVDA, SP en Groenlinks aan de macht komt. Je hebt echt geen terroristen nodig om Nederland naar de afgrond te helpen, dat doet een links cabinet zonder zijn hand er voor om te draaien.

  • Mr. Speaker schrijft,

    Mag ik even een mijn gal spuwen. Dat de Nederlanders vinden dat ze links moeten zijn (logisch na jarenlange indoctrinatie door de linkse pers) wil nog niet zeggen dat links zijn goed is voor ons land.

    Besef je wel dat de werkende minderheid tot het bot zal worden uitgemolken, de belastingen torenhoog gaan oplopen, het land overspoeld wordt met asielzoekers, de werkloze minderheid de lachende derde wordt, auto rijden misschien wel verboden gaat worden, enz. enz.

    Dat de Nederlanders is geleerd om niet trots te zijn op het eigen land (weer de linkse pers) wil nog niet zeggen dat we het land naar de afgrond moeten helpen.

    Woutertje B kan nu goede sier maken door het harde beleid van het kabinet af te kraken, maar als hij in de regering had gezeten (wat hij natuurlijk niet durfde) had hij dezelfde maatregelen moeten nemen.

    Als er een volledig linkse regering komt, stap ik op het eerste de beste vliegtuig naar Scandinavië.

  • Geef een reactie:

    Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
    URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



    Laatste Reacties

    P.Th. de Treek (We gaan weer stemmen):
    TEGEN EU! Weg met die EU klojo’s! Ze...
    Anne (Anja Hazekamp (PvdD): geen oneindige economische groei op eindige planeet):
    Lijkt mij ook!
    SchoolGuard Nederland (Geweld op school):
    SchoolGuard Nederland Voor veiligheid op school
    Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
    Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
    Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
    Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
    FoXZuni (Nederland verliest zijn intolerantie):
    vergeef mij de fouten beer moet...
    Meer reacties...

     

    Tips, ideeën, suggesties?
    tips@stemblog.nl