Politiek nieuws op het web

Zoeken


Politiek en weblogs

Gepost op Monday, 25 April 2005 om 8:16 door in Media | 2 Comments »

Meus van der PoelVorige week was het blognomics event, een soort seminar slash netwerkborrel waarmee wordt geprobeert geld te verdienen aan het fenomeen blogging. Ook het onderwerp politiek en weblogs kwam ter sprake, presentatie door Meeus van der Poel, partner bij Politiek on-line. Hij was bij de laatste verkiezingen als campagneleider verantwoordelijk voor de CDA-campagnes. Samenvatting was dat de Nederlandse politici die een blog hebben, deze vaak niet goed bijhouden. Yep, dat had ik je ook wel kunnen vertellen!

Waar politieke weblogs in de VS een enorme impact hebben, is dat in Nederland absoluut nog niet zo. De weblogs hier hebben veelal meer het karakter van een uitgeschreven weekagenda dan dat er veel opinies en meningen te vinden zijn. Stemblog.nl is hier uiteraard een uitzondering in 😉

Me�s gaf aan dat naarmate het bestel personificeert de noodzaak van het webloggen toe zal nemen. Omdat je met politieke weblogs marktaandeel kunt verdienen, zullen politieke professionals steeds meer de weblog in hun mediamix opnemen. Een weblog kan ook helpen de kloof tussen burger en politiek te verkleinen en biedt de politici ook een eigen platform om buiten de journalisten om te communiceren (bron: frankwatching.com). Hier zijn we het natuurlijk wel mee eens, vraag is of dit op korte termijn zal gebeuren?

Download het gehele artikel (PDF) via de site van blognomics. Op Frank-ly staat overigens een videobericht van de discussie en het artikel over politiek en weblogs. Ook kun je op het weblog van R-win een audioopname downloaden.

Tags:
Gerelateerde artikelen

2 Reacties op “Politiek en weblogs”

  • Mr. Speaker schrijft,

    Ik kan me goed voorstellen dat meningvorming via het internet de politiek totaal gaat veranderen. Wie gaat er nu nog naar een stoffige partijbijeenkomst? Via het web zal de politicus (en zijn partij) steeds directer benaderd kunnen worden (ook door jongeren). Helaas zijn de Nederlandse politieke partijen in diepe winterslaap onder een enorme laag stof…………

  • Nieuws op internet: praktijkcase Britse verkiezingen - Frankwatching schrijft,

    […] Politiek en weblogs (Stemblog.nl, 24 april 2005) […]

  • Geef een reactie:

    Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
    URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



    Laatste Reacties

    P.Th. de Treek (We gaan weer stemmen):
    TEGEN EU! Weg met die EU klojo’s! Ze...
    Anne (Anja Hazekamp (PvdD): geen oneindige economische groei op eindige planeet):
    Lijkt mij ook!
    SchoolGuard Nederland (Geweld op school):
    SchoolGuard Nederland Voor veiligheid op school
    Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
    Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
    Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
    Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
    FoXZuni (Nederland verliest zijn intolerantie):
    vergeef mij de fouten beer moet...
    Meer reacties...

     

    Tips, ideeën, suggesties?
    tips@stemblog.nl