Politiek nieuws op het web

Zoeken


Topsalarissen?

Gepost op Wednesday, 13 April 2005 om 12:04 door in Algemene Zaken | 2 Comments »

TopsalarisBalkenende wil dat de ‘exorbitante zelfverrijking’ van bestuurders in zorg, onderwijs en energiebedrijven wordt aangepakt. Afgelopen week werden de salarissen bekend van de de directievoorzitter van Nuon, Ludo van Halderen en zijn collega Michiel Boersma van Essent. Beiden verdienden in 2004 een goeie 800.000 euro plus. Teveel zegt J.P. tijdens een spreekbeurt in Franeker: ,,Ik wil veel uitleggen, maar dat niet. Waar publiek geld aan de orde is, kan en mag dit niet voorkomen. Niet door ambtenaren, niet in de zorg of het onderwijs, niet bij energiebedrijven. Waar ik offers van de samenleving vraag, wil ik de mensen ook recht in de ogen kunnen kijken.”

Mijn vraag aan J.P. is, waarom kom je daar nu pas mee? Zijn deze salarissen immers niet tijdens een ledenvergadering besproken en aangenomen? Hebben de aandeelhouders (provincies en gemeenten) niet ingestemd met deze afspraken? Waar was J.P. toen? Misschien moeten we de eigen verantwoordelijkheid van de gemeenten en provincies maar afnemen, aangezien ze dit soort dingen zelf niet kunnen regelen. En is er wel sprake van een topsalaris? Deze bedrijven wilde graag een topman uit het bedrijfsleven. In vergelijking met het gemiddelde salaris van een bestuursvoorzitters uit het bedrijfsleven is 800.000 eu niet top. Een tweede vraag aan J.P. is daarom, wat wil voor bestuurder wil je achter het wiel van je energiebedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen? Een TOPman of een ambtenaar…

Gerelateerde artikelen

2 Reacties op “Topsalarissen?”

  • netty schrijft,

    Waarom weer eens een financiële hetze tegen degenen die werkelijk iets voor dit land doen? En wie gelooft er nu nog dat J.P. er echt voor gaat zorgen dat het “teveel” van de topsalarissen bij de arme m/v terechtkomt? Laat hij maar in Franeker blijven. Hoge salarissen zijn voor hoge risico’s. Verschil is hoognodig en ook al heb ik zelf geen rooie cent, dan nog kan ik niet vinden dat ik meer moet krijgen omdat die ander dat heeft. Het heeft meer te maken met de eigen exorbitante afgunst dan de exorbitante zelfverrijking. Een akelige Nederlandse karaktertrek. Ik sluit me dan ook aan bij het standpunt van jason.

  • Pieter schrijft,

    Steun, deze heren hebben de energiebedrijven op de kaart gezet. Het zijn niet meer de stoffige ambtenaren bolwerken uit het verleden. Laat ze daarvoor ook de credits krijgen.

    In de linkse pers wordt de 800.000,- neergezet als salaris, terwijl hier sprake is van een uitkering van een bonus die als 4 jaar geleden is afgesproken.

  • Geef een reactie:

    Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
    URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



    Laatste Reacties

    P.Th. de Treek (We gaan weer stemmen):
    TEGEN EU! Weg met die EU klojo’s! Ze...
    Anne (Anja Hazekamp (PvdD): geen oneindige economische groei op eindige planeet):
    Lijkt mij ook!
    SchoolGuard Nederland (Geweld op school):
    SchoolGuard Nederland Voor veiligheid op school
    Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
    Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
    Marleen (Europese Grondwet homo gezind):
    Hoi!  Sorry om niet ontopic te reageren,...
    FoXZuni (Nederland verliest zijn intolerantie):
    vergeef mij de fouten beer moet...
    Meer reacties...

     

    Tips, ideeën, suggesties?
    tips@stemblog.nl